Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ


ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ!


Το ΕΕΚ καταγγέλλει την δεξιά και ακροδεξιά αντίδραση στην παροχή ιθαγένειας σε 250.000 μετανάστες.

Οι Ελληναράδες της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, της Χρυσής Αυγής και των άλλων πατριωτικών κύκλων αναγνωρίζουν στους αλλοδαπούς εργάτες μόνο το "δικαίωμα" της απόλυτης ταξικής σκλαβιάς και του έρμαιου της κρατικής και παρα-κρατικής τρομοκρατίας, ενώ ο εθνικισμός τους αφορά μόνο στα απελπισμένα πρόσωπα των Αλβανών ή Αφγανών φτωχο-διάβολων και όχι στα "απρόσωπα" διεθνή χρηματιστικά παράσιτα, τις τράπεζες και τα μονοπώλια που κατασπαράσσουν το μόχθο όλων, ντόπιων και αλλοδαπών, εργαζομένων!

Ταυτόχρονα δεν θα δώσουμε κανένα προοδευτικό ή φιλεργατικό συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Είναι αυτή η κυβέρνηση που δείχνει μηδενική ανοχή στη "λαθρο-μετανάστευση", που κυνηγά σε κάθε γειτονιά τους μετανάστες, που διατηρεί στρατεύματα σε χώρες από τις οποίες προέρχονται, που αφήνει ουσιαστικά στο απυρόβλητο όσους επιτέθηκαν πρόσφατα στην πλατεία της Πανόρμου ή στην εβραϊκή συναγωγή στα Χανιά, που προωθεί ένα πρόγραμμα αποσταθεροποίησης της ζωής μας για να φορτώσει σε όλους τους εργάτες τη χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού!

Η πολιτογράφηση μόνο του 1/4 των μεταναστών αυτής της χώρας έχει στόχο τον οικονομικό στραγγαλισμό και πολιτικό έλεγχο των πιο "ενσωματωμένων" και την απόλυτη απομόνωση και υποδούλωση του πιο πλειοψηφικού κομματιού τους.

Μόνος ο κοινός εργατικός ταξικός διεθνιστικός αγώνας και οργάνωση όλων των εργατών ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, χρώματος ή θρησκείας για την ανατροπή του σαπισμένου συστήματος της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της αποξένωσης ανθρώπου από άνθρωπο μπορεί να μας διασφαλίσει δικαιώματα και ελευθερίες.

Για την εξουσία της εργατικής τάξης και τον πανανθρώπινο κομμουνισμό, χωρίς τάξεις, χωρίς κράτη, χωρίς εξουσία!

  • ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΩΡΑ!
  • ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ - ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
  • ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗΣ & ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ!
          • ΕΕΚ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – Τροτσκιστές

Καποδιστρίου 38 Αθήνα 10431 (Ομόνοια) Τηλ-fax 2105241070, eek@ath.forthnet.gr www.eek.gr

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Συλλαλητήριο

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα και η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας

καλούν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 26 Ιανουαρίου, 6 μμ, στην Ομόνοια.

Ενάντια στη δεξιές και φασιστικές ιαχές που αντιπαλεύουν τη χορήγηση ιθαγένειας σε 250.000 μετανάστες, παλεύουμε για ίσα κοινωνικά και πολιτικά «δικαιώματα» και ελευθερίες για όλους τους εργάτες, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος ή θρησκείας.

Η παροχή «ελληνικής» ιθαγένειας από την κυβέρνηση Παπανδρέου μόνο στο ¼ των μεταναστών εργατών που ζουν στην Ελλάδα δεν είναι απόδειξη προοδευτισμού ή φιλανθρωπισμού, αλλά στοχεύει στον αποδοτικότερο οικονομικό-πολιτικό έλεγχο τους και την απομόνωση και πιο βάρβαρη εκμετάλλευση των άλλων που θα στερούνται κάθε «δικαιώματος».

Την ίδια στιγμή, δείχνει «μηδενική ανοχή» προς τους «λαθρομετανάστες» στα σύνορα (συνθήκη Frontex), τους κυνηγά στους δρόμους κάθε συνοικίας με τον «αστυνόμο της γειτονιάς», διατηρεί στρατό στις χώρες από όπου εκείνοι προέρχονται (πχ Αφγανιστάν).

Καμία παροχή καμίας «εθνικότητας» ή «δικαιώματος» σε ένα καπιταλισμό και μια κοινοβουλευτική δημοκρατία σε πλήρη παρακμή, δεν μπορεί να λύσει το λεγόμενο μεταναστευτικό ζήτημα. Στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι. Κοινός ταξικός αγώνας και οργάνωση όλων των εργατών για την ανατροπή του καπιταλισμού, την εργατική εξουσία και τον πανανθρώπινο κομμουνισμό, χωρίς τάξεις, κράτη και εξουσία!

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΤΡΙΣΕ

Γενική Απεργία Διαρκείας

Η ΟΕΝ καλεί τη νεολαία σε μαζικό ταξικό εργατικό αυτοργανωμένο αγώνα για την ανατροπή του "προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης" που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός (14/1) για την έξοδο της χώρας από την αυστηρή ευρωπαϊκή επιτήρηση και την κρίση.

Η πρωτοφανής λιτότητα με τη μείωση μισθών-συντάξεων-προσλήψεων και οι αποκρατικοποιήσεις με στόχο τη μείωση του ελλείμματος κατά 10% μέσα σε 3 χρόνια είναι μέτρα μόνο επώδυνα και καθόλου "δίκαια".

- Αφαιρούν 25 δις από τις τσέπες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για να τα δώσουν στους διεθνείς-δανειστές τοκογλύφους της Ελλάδας. Θα διαλύσουν όλους τους κρατικούς μηχανισμούς απορρόφησης εργασίας, ασφάλισης και ελέγχου της ανεργίας.

- Δεν αποτελούν απλώς μια μεγάλη "λογιστική μετεγγραφή", αλλά ένα μηχανισμό αναδιοργάνωσης των κοινωνικών σχέσεων σε βάρος της εργασίας. Η ανεργία θα εκτοξευθεί στο 20 και πλεόν τοις εκατό (1 εκατομμύριο) με τη νεολαία να κατέχει το 60% του συνολικού ποσοστού.

- Θα φέρουν μεγαλύτερη ύφεση στην οικονομία και μια πιο βίαιη χρεοκοπία πολύ σύντομα. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας…

Η ΟΕΝ λέει ξεκάθαρα πως:

Το γιγάντιο δημόσιο έλλειμμα και χρέος οφείλεται στην κερδοσκοπική μανία των χρηματιστικών παρασίτων και στη διαπλοκή του κράτους μαζί τους και όχι στις "σπάταλες" κοινωνικές δαπάνες του κράτους.

“Σύμμαχοι" μας δεν είναι οι διεθνείς αγορές, η ΕΕ και το ΔΝΤ, αλλά οι άνεργοι και οι εργάτες της Ευρώπης και όλου του κόσμου που ζουν τις ίδιες ή και χειρότερες συνέπειες της κρίσης.

Θα υπερασπίσουμε... την "πατρίδα", όταν την κατακτήσουμε, ανατρέποντας πρώτα την καπιταλιστική εξουσία, παίρνοντας οι εργάτες όλη την εξουσία!

  • Κάτω το πρόγραμμα σταθεροροποίησης του ελληνικού καπιταλισμού και υπανάπτυξης των ζωών μας.
  • Όλοι στην απεργία της 10ης Φλεβάρη. Εμπρός για γενική απεργία διαρκείας. Επιτροπές δράσης σε κάθε εργασιακό χώρο,σε κάθε σχολείο, σχολή και συνοικία-πανελλαδικός συντονισμός από τα κάτω!
  • Να καταργηθεί το εξωτερικό χρέος και τα ιδιωτικά χρέη των ανέργων και των εργατών. Να απαλλοτριωθεί το κεφάλαιο. Δουλειά και όχι δουλεία για τη νεολαία τώρα!
  • Κοινός εργατικός διεθνιστικός αγώνας για τη διάλυση της ΕΕ, για τις ενωμένες σοσιαλιστικές πολιτείες της Ευρώπης και μια εργατική επαναστατική Διεθνή, την επανίδρυση της 4ης Διεθνούς
  • Την κρίση να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες-Όλη η εξουσία στους εργάτες!

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΡΑΣΗ Ο.Ε.Ν.

ΑΘΗΝΑ 15/1/10

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ
ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ


Καταδίκη των δολοφόνων

και της πολιτικής
που τους οπλίζει

Κάτω η κρατική καταστολή
και η νέα κυβερνητική τρομοκρατία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Τετάρτη 20 Γενάρη, 9 π.μ.

Κεντρική πλατεία

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ

6:00 π.μ. και 7:00 π.μ.

ΜΟΥΣΕΙΟ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μπροστά στην έναρξη της δίκης των δολοφόνων του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου,
Κορκονέα και Σαραλιώτη, στις 20 του Γενάρη 2010 στην Άμφισσα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση συλλογικοτήτων και οργανώσεων για την ανάληψη πρωτοβουλιών κοινής δράσης και κινητοποίησης.

Είναι φανερή η προσπάθεια του συστήματος και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να υποβαθμίσει και να υποβιβάσει το γεγονός της δίκης αυτής, μιας δίκης που διεξάγεται 13 μήνες μετά τη δολοφονία, σε τόπο μακριά απ’ την Αθήνα (παρά τις δύο αιτήσεις της οικογένειας του Αλέξη, για διεξαγωγή της στην Αθήνα), μιας δίκης που περνιέται στα «ψιλά» των Μ.Μ.Ε. και της «τρέχουσας ειδησεογραφίας». Θα’ θελαν, αν μπορούσαν, να «σβήσουν από τη μνήμη» των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας - που αντιστέκονταν καθημερινά και σ’ ολόκληρη τη χώρα, κατά χιλιάδες απέναντι στην δολοφονική αυτή πολιτική, κατά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 - τόσο το ίδιο το γεγονός της δολοφονίας, όσο και τις αιτίες του, την πολιτική του συστήματος που όπλισε το χέρι των δολοφόνων.

Μια πολιτική που εφάρμοζε με συνέπεια τη κυβέρνηση της Ν.Δ. και που συνεχίζει αμείωτα σήμερα το ΠΑΣΟΚ. Αυτή της έντασης, αναβάθμισης, όξυνσης της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής σ’ όλα τα επίπεδα. Γιατί, παρόλο που το ΠΑΣΟΚ και ο Χρυσοχοίδης εμφανίζονται ως δήθεν θιασώτες της «εκκαθάρισης» και του «εκδημοκρατισμού» των δυνάμεων καταστολής, η ίδια η πραγματικότητα συνηγορεί για το αντίθετο: Όργιο εκατοντάδων προσαγωγών και συλλήψεων, χωρίς προηγούμενο αστυνομοκρατία στο κέντρο της Αθήνας (και όχι μόνο), ωμή παραβίαση και σχέδια ολοκληρωτικής κατάργησης του πανεπιστημιακού Ασύλου, εισβολές αστυνομικών δυνάμεων σε στέκια συλλογικοτήτων, φασιστικές επιθέσεις. Την ίδια στιγμή, οι λεγόμενες αστυνομικές «αυθαιρεσίες», οι ξυλοδαρμοί και τα βασανιστήρια δηλαδή, με θύματα μετανάστες και νεολαίους, όχι μόνο δεν εκλείπουν, αλλά – το αντίθετο – έρχονται να συμπληρώσουν το όλο τοπίο.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στο όνομα του δόγματος της «ασφάλειας», εφαρμόζει επιθετική πολιτική προληπτικής καταστολής και επιχειρεί να διαιρέσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία σε «φιλήσυχους και βάνδαλους», «βολεμένους και φτωχούς» κ.ο.κ.

Η πολιτική αυτή απαιτείται για να κάμψει τις αντιστάσεις των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας απέναντι στη συνολικότερη επίθεση που ήδη έχουν εξαπολύσει η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση (μισθοί, φορολογία, ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις), ώστε να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο ένα πλατύ, μαχητικό μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών.

    • ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.
    • ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΠΛΙΖΕΙ.
    • ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Καλούμε σε συγκέντρωση την Τετάρτη 20 Γενάρη,
στις 9 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Άμφισσας.

Οι αναχωρήσεις των πούλμαν από Αθήνα θα γίνουν στις 6:00 και 7:00 το πρωί
από το
Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα 18 Γενάρη, 13:00, Αίθουσα ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

Συμμετέχουν: ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, EEK, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), Κοινή Δράση Αλληλλεγγύης, Κομμουνιστική Ανανέωση, Μ-Λ ΚΚΕ, ΝΑΡ,
Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Οικολόγοι Εναλλακτικοί, Ομάδα ΡΟΖΑ, ΟΚΔΕ,
ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, ΣΕΚ

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ


Η ΟΕΝ μαζί με την ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στην ΑΜΦΙΣΣΑ

Στη δίκη των Κορκονέα-Σαραλιώτη, ΤΕΤΑΡΗ 20 ΓΕΝΑΡΗ

Αναχώρηση από Αθήνα, με πούλμαν, 7 πρωί από ΜΟΥΣΕΙΟ










ΒΑΨΑTΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ!


Στις 20 Γενάρη του 2010 γίνεται στην Άμφισσα, η δίκη των δύο ειδικών φρουρών της Αστυνομίας, Κορκονέα-Σαραλιώτη, που δολοφόνησαν τον 15χρονο μαθητή, Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, στις 6 Δεκέμβρη στα Εξάρχεια.

Παρά το γεγονός πως ακόμα και η μητέρα του Αλέξανδρου επίμονα ζήτησε τη διεξαγωγή της δίκης στην Αθήνα προκειμένου να παραστεί χωρίς δυσκολίες η ίδια, αλλά και οι αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας και φίλοι του 15χρουνου μαθητή ο Άρειος Πάγος αποφάσισε το αντίθετο, να γίνει στην επαρχία. Για την κατά τα’ άλλα «αδέκαστο Δικαιοσύνη» προέχει η «δημόσια ασφάλεια», δηλαδή η ασφάλεια του καθεστώτος από τη μαζική λαϊκή οργή.

Μ’ άλλα λόγια, είναι ο τρόμος των κρατούντων για το λαό του Δεκέμβρη ο λόγος που τους έκανε να μεταφέρουν τη δίκη μακριά από τον τόπο του εγκλήματος. Οι διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων στις 6 και 7 Δεκέμβρη ότι η εξέγερση του Δεκέμβρη «ζει και σπέρνει εφιάλτες» στους κυρίαρχους, ακυρώνοντας την προσπάθεια της Κυβέρνησης Παπανδρέου - Χρυσοχοΐδη να καταστείλει τη μαχόμενη πρωτοπορία του κινήματος. Τόσο ενάντια σε όσα συνέβησαν πέρσι, όσο –κυρίως- εν όψει των σκληρών συγκρούσεων με τους εργαζομένους και τη νεολαία που θα ξεσπάσουν την επόμενη περίοδο, το μήνυμα της «μηδενικής ανοχής προς τους ταραξίες» ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ!

Ο παρ’ ολίγον θανατηφόρος τραυματισμός από αστυνομικούς, της αγωνίστριας του αντιδικτατορικού αγώνα και στελέχους του ΕΕΚ σ. Αγγελικής Κουτσουμπού σαν αποτέλεσμα της επίθεσης της αστυνομίας στο μπλοκ του ΕΕΚ, οι πάνω από 800 προσαγωγές και δεκάδες συλλήψεις σε όλη τη χώρα, η έφοδος σε στέκια της νεολαίας θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους πολιτικούς σχεδιαστές και φυσικούς εκτελεστές τους. Η κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη δε μπορεί να ελεγχθεί απλώς με τις μεθόδους της αστυνομικής βίας γιατί είναι η πρώτη πράξη μιας επαναστατικής διαδικασίας που μόλις ξεκίνησε!

Τώρα πρέπει να ετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα του ταξικού πολέμου σε όλα τα ανοιχτά από την καπιταλιστική κρίση κοινωνικά μέτωπα. Μια μαζική και μαχητική διαδήλωση στην Άμφισσα πρέπει να δείξει τις διαθέσεις της νεολαίας και του λαού ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και συνολικά τα μέτρα της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να πληρώσουμε εμείς την κρίση του συστήματος τους.

Ταυτόχρονα είναι «υπόθεση τιμής» για τη νεολαία και όλους όσους στο πρόσωπο του αδικοχαμένου μας συντρόφου είδαν την αφορμή και την αιτία για να εξεγερθούν-να είμαστε όλοι εκεί και να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων!Ένα χρόνο μετά δεν ξεχνούμε-δε συγχωρούμε-δεν εφησυχάζουμε! Τίποτα δεν τελείωσε-όλα συνεχίζονται

  • ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
  • ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ –ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ-ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ



ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑ

ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2105241070 και 6939401371

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

για επικοινωνία: Καποδιστρίου 38 Αθήνα 10431 (Ομόνοια)

Τηλ-φαξ 210 5241070, e-mail: konservokouti@yahoo.gr

www.konservokouti-oen.blogspot.com