Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Άνεργοι και εργαζόμενοι νεοι στους δρόμους

Η εκρηκτική αύξηση της ανεργίας και τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα που προκαλεί η καπιταλιστική χρεοκοπία και τα μέτρα της Κυβέρνησης-ΔΝΤ-Ε.Ε-ΕΚΤ, κάνουν επιτακτική την ανάγκη για την εργαζόμενη και άνεργη νεολαία, τους μαθητές και τους φοιτητές, να πολεμήσουν μαζί με όλους εργάτες στους δρόμους, για την επαναστατική ανατροπή της Κυβέρνησης και των μέτρων της, του χρεοκοπημένου Κράτους των καπιταλιστών και την κατάληψη της εξουσίας.

Έχοντας να διαχειριστεί την κρατική και καπιταλιστική χρεοκοπία προς όφελος της διάσωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών και όλων των άλλων τοκογλύφων δανειστών της που βουλιάζουν σε έναν ωκεανό χρεών, η Κυβέρνηση, εξαπολύει μια λυσσασμένη επίθεση στην νέα γενιά της εργατικής τάξης που βλέπει το παρόν και το μέλλον να απειλούνται από μια πρωτοφανή κοινωνική καταστροφή. Με το νέο προεδρικό διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα επιχειρείται ένα χτύπημα το οποίο στοχεύει στην διευκόλυνση του «δικαιώματος των αφεντικών» να απολύουν απεριόριστα και να προσλαμβάνουν νέους εως και 25 χρόνων με μισθούς πείνας, μέχρι και 20% μειωμένους σε σχέση με την υπο αμφισβήτηση συλλογική σύμβαση του ήδη εξευτελιστικού κατώτατου μισθού. Δε μιλάμε πλέον για περικοπή εισοδήματος αλλά για την διευκόλυνση των απολύσεων και μιας άγριας κλοπή από τα αφεντικά που οδηγεί στην εξαθλίωσή μας. Η δική μας απάντηση είναι μία: Δε θα θαφτούμε εμείς μαζί με το σύστημά τους - είμαστε οι νεκροθάφτες του!

Τα μέτρα της Κυβέρνησης όχι απλώς θα επιδεινώσουν την κατάστασή μας αλλά και δε θα δώσουν καμία λύση στο πρόβλημα. Ολόκληρος ο ευρωπαϊκός και παγκόσμιος καπιταλισμός βουλιάζουν σε έναν ωκεανό από χρέη που δημιουργήθηκαν προκειμένου να σώσουν το σύστημα από την κατάρρευση και από την κοινωνική επανάσταση σε προηγούμενες δεκαετίες. Το αδιέξοδο είναι τεράστιο. Κανείς δε μπορεί να σώσει κανένα γιατί όλοι είναι αντιμέτωποι με τη μετάδοση του ιού της χρεοκοπίας από τις τράπεζες στα κράτη μέσω της γιγάντιας παρέμβασης που έκαναν τα περασμένα δύο χρόνια Κυβερνήσεις και Κεντρικές Τράπεζες.

Τώρα σε όλη την Ευρώπη η απαίτηση των ευρω-κυβερνήσεων να διασώσουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι το διεθνές τραπεζικό σύστημα και τα καπιταλιστικά κράτη, φουντώνει ένα διεθνές κύμα μιας εργατικής και λαϊκής εξέγερσης τα πρώτα δείγματα της οποία είδαμε στην εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 με επικεφαλής τη νεολαία. Ακόμα παραπέρα, η 5η Μάη στην Αθήνα, όπου η περικύκλωση του Κοινοβουλίου από την θάλασσα των εξοργισμένων διαδηλωτών επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί και να συκοφαντηθεί από τον τραγικό θάνατο των τριών εργαζόμενων στην Μαρφίν για τον οποίο ευθύνεται η Κυβέρνηση και ο Βγενόπουλος, είναι η πρώτη στιγμή μιας ιστορικής και διεθνούς σύγκρουσης που θα κριθεί στους δρόμους και θα κρίνει το μέλλον ολόκληρης της κοινωνίας. Ενάντια σε κάθε εφησυχασμό και επανάπαυση, ενάντια στην προδοτική παράλυση της γραφειοκρατίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, μπορούμε και πρέπει να συνεχίσουμε!


…για μια επαναστατική διέξοδο από την καπιταλιστική χρεοκοπία!



Οι εργαζόμενοι νέοι των 400-500-600 ευρώ και της ανεργίας, οι μαθητές και οι φοιτητές χωρίς παρόν και μέλλον, έχουμε μια ιστορική ευκαιρία μπροστά μας. Να αξιοποιήσουμε την τεράστια καθεστωτική κρίση που δημιουργείται από την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να αντιμετωπίσει την καπιταλιστική χρεοκοπία και να ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την κινητοποίηση της εργατικής τάξης στους δρόμους και τα λιμάνια όλης της χώρας.

Σε κάθε απεργία, όπως αυτή της 29 Ιούνη, να είμαστε στους δρόμους κατευθύνοντας τους αγώνες μας στο στόχο της ανατροπής της Κυβέρνησης και του κράτους-τρομοκράτη , για τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, το πέρασμα της εξουσίας στους ίδιους τους εργάτες για την καθολική σοσιαλιστική αναδιοργάνωση της κοινωνίας, τη διάλυση της ΕΕ και σοσιαλιστική ενοποίηση της Ευρώπης… Δεν είναι μία διέξοδος αλλά η μόνη διέξοδος σήμερα.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ