Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973: ΕΞΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΣΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2011:ΕΞΩ ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΗΣ ΕΕ!

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

Τα 38 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου βρίσκουν την ελληνική αστική δημοκρατία, που εγκαθιδρύθηκε κλέβοντας τη νίκη από τους φοιτητές και τους εργάτες, σε πρωτοφανή πολιτική και οικονομική χρεοκοπία. Η λαϊκή κατακραυγή και οι σεισμοί μιας χωρίς προηγούμενο παγκόσμιας καπιταλιστικής χρεοκοπίας έχουν σπρώξει και τον εγχώριο καπιταλισμό στην κρίση εξουσίας.

Η παραίτηση της Κυβέρνησης Παπανδρέου και η πραξικοπηματική αντικατάστασή της από την κυβέρνηση «εθνικής ενότητας»-μιας κυβέρνησης εγκάθετων των ευρωπαίων και ντόπιων καπιταλιστών- οφείλεται στο πολιτικό αδιέξοδο που προκάλεσε η ανεξέλεγκτη δράση εκατοντάδων χιλιάδων εργατών της 19ης και 20ης Οκτώβρη και ο λαϊκός ξεσηκωμός της 28ης Οκτωβρίου που ακύρωσε για πρώτη φορά μεταπολεμικά τη στρατιωτική παρέλαση εκδιώκοντας κακήν κακώς τους επίσημους λωποδύτες του λαού.
38 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου η χώρα βρίσκεται σε προεπαναστατική κατάσταση και όλες οι θύελλες της ιστορίας σπέρνουν τους εφιάλτες στους καταπιεστές και την ελπίδα στους καταπιεσμένους.

Το Πολυτεχνείο του 1973, ήταν μέρος μιας παγκόσμιας επαναστατικής διαδικασίας που πυροδοτήθηκε από τον πρώτο κλονισμό της μεταπολεμικής άνθησης και το τέλος της Kεϋνσιανής οικονομικής στρατηγικής. Ήταν αναπόσπαστο μέρος της πυρκαγιάς που άναψε τον Mάη του 68 στη Γαλλία, την Άνοιξη της Πράγας, την εξέγερση της νεολαίας στο Mεξικό και τα αμερικανικά πανεπιστήμια, το Κορντομπάσο στην Αργεντινή, τα αντάρτικα στη Λατινική Αμερική την έφοδο προς την νίκη των Βιετκόνγκ, το ιταλικό φθινόπωρο. Mια νέα γενιά βγήκε στο προσκήνιο της Iστορίας και εξεγέρθηκε ενάντια στη χούντα παίρνοντας εκδίκηση για την ήττα της προδομένης από τους σταλινικούς στον Λίβανο, την Καζέρτα, την Βάρκιζα και την Γιάλτα ανολοκλήρωτης επανάστασης του 1941-1949.

35 χρόνια μετά, το Δεκέμβρη του 2008 η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που ξέσπασε το 2007 πυροδοτούσε τη μεγαλύτερη λαϊκή εξέγερση από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η κρατική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου κινητοποίησε ενάντια στο κράτος των δολοφόνων μια νεολαία με άθλιο παρόν και χωρίς μέλλον, αποκαλύπτοντας την κρίση εξουσίας του αστικού καθεστώτος.

Τώρα η ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων και λαού βρίσκεται υπό την δαμόκλειο σπάθη μιας τεράστιας κοινωνικής καταστροφής. Ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης «έκτακτης ανάγκης», «εθνικής ενότητας» και λαϊκής καταστροφής για την εφαρμογή των εντολών κοινωνικού κανιβαλισμού που αποφάσισε η Σύνοδος της ΕΕ στης 26 Οκτώβρη δεν απομακρύνει την απειλή της επίσημης χρεοκοπίας. Αντίθετα, τη φέρνει πιο κοντά και την κάνει πιο βαθειά και παρατεταμένη. Για 20, 30 ή και παραπάνω χρόνια οι ζωές μας υποθηκεύονται στους διεθνείς τοκογλύφους και η χώρα καταδικάζεται σε ταπεινωτική επιτροπεία της ιμπεριαλιστικής Γερμανίας και της ΕΕ. Ούτε αυτά τα μέτρα όμως είναι αρκετά για να λύσουν το πρόβλημα του χρέους που απειλεί, όπως δείχνει κι η ακήρυχτη χρεοκοπία της Ιταλίας, να τινάξει στον αέρα τον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο καπιταλισμό.

Τα φράγματα που επιχείρησαν να βάλουν οι καπιταλιστές από το 2008 και μετά για να συγκρατήσουν τις επαναστατικές πολιτικές συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης έχουν σπάσει αφήνοντας τα κράτη, τις οικονομίες και τις τράπεζες στο έλεος της χρεοκοπίας. Ουσιαστικά οι αποφάσεις της περιβόητης Συνόδου της ΕΕ της 26ης Οκτώβρη έχουν αποτύχει πριν στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών της.
Από τη Χιλή μέχρι το Ισραήλ και από το Λονδίνο μέχρι τη Νέα Υόρκη και το Όκλαντ η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που καταστρέφονται παλεύουν για τη δική τους διέξοδο από την καπιταλιστική χρεοκοπία ενώ οι επαναστατημένοι λαοί στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη ενάντια στην ιμπεριαλιστική και ντόπια αστική αντεπανάσταση. Η ώρα να πληρώσουν τον λογαριασμό η αστική τάξη, μαζί και οι γραφειοκράτες, σταλινικοί και ρεφορμιστές, έχει έρθει. Αφού ευνούχισαν ποδοπάτησαν και σκύλεψαν τους αγώνες και τους πόθους του λαού για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία αφού στη συνέχεια έκλεψαν τους κόπους και χτύπησαν τις κοινωνικές κατακτήσεις των εργαζομένων με τα ασφαλιστικά, τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμά τους, τώρα έχουν το θράσος να επιχειρούν να επιβάλλουν νέες πρωτόγνωρες θυσίες για τις επόμενες δεκαετίες. Η καλύτερη τιμή για τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι η ενεργητική προετοιμασία για την επαναστατική έκρηξη που έρχεται γοργά.

Να οργανωθούμε και να παλέψουμε στους δρόμους για ψωμί ενάντια στην φτώχεια, για δουλειά και όχι ανεργία και δουλεία, για Παιδεία ενάντια στον εξευτελισμό και την ιδιωτικοποίηση-διάλυση κάθε έννοιας δημόσιας εκπαίδευσης, για Ελευθερία ενάντια στο κράτος-τρομοκράτη και τους τροϊκανούς επιτηρητές του.


* Διαγραφή όλου του χρέους στους διεθνείς τοκογλύφους. Έξω η τρόικα ΔNT/EKT/EE. Aκύρωση όλων των Mνημονίων, μεσοπρόθεσμων, πολυνομοσχέδιων και όπως αλλιώς ονοματίστηκαν.

* Εθνικοποίηση των τραπεζών, χωρίς αποζημίωση στους τραπεζίτες, κάτω από εργατικό έλεγχο - ένωση όλων των τραπεζών σε μια κεντρική κρατική τράπεζα που θα εξασφαλίσει την χρηματοδότηση της οικονομίας και τις καταθέσεις μισθωτών και συνταξιούχων και μικροκαταθετών.
* Eπανεθνικοποίηση ή εθνικοποίηση όλων των βασικών μονάδων από τις οποίες εξαρτάται η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, σε ενέργεια, μεταφορές, παραγωγή τροφίμων και φαρμάκων.
* Aπαγόρευση των απολύσεων - δουλειά για όλους, δουλειά λιγότερη.
* Όχι στις περικοπές μισθών και συντάξεων. Aυξήσεις για εξασφάλιση ανθρώπινης και αξιοπρεπούς ζωής.
* Δωρεάν και Υψηλού επιπέδου Υγεία και Παιδεία για όλο το λαό
* Όχι στα χαράτσια. Kανένας φόρος στους φτωχούς, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Φόροι αυξανόμενης κλίμακας στο κεφάλαιο και στους πλούσιους.
* Mοίρασμα της εκκλησιαστικής περιουσίας στα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου. Διαχωρισμός της εκκλησίας από το κράτος
* Nα δημευτεί η περιουσία των λαμόγιων, των διαπλεκόμενων και μιζαδόρων.
38 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείο όλη η δύναμη του εργατικού κινήματος, όλου του εργαζόμενου λαού πρέπει να εκδηλωθεί στην οργάνωση γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας για την ανατροπή της αδύναμης, απονομιμοποιημένης και επικίνδυνης «κυβέρνησης εθνικής ενότητας». H «εθνική ενότητα» είναι μια παγίδα. Να φύγουν όλοι! Εμπρός για τη συσπείρωση των πιο αδιάλλακτων και ταξικών αγωνιστών εργατών και νεολαίων σε ένα ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ και την 4η ΔΙΕΘΝΗ που θα ηγηθεί και θα οργανώσει τη μαζική επαναστατική πάλη για την εξουσία της εργατικής τάξης, τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ (ελληνικό τμήμα της Συντονιστικής Επιτροπής για την Επανίδρυση της Τέταρτης Διεθνούς) Για επικοινωνία: eek@ath।forthnet।gr, http://konservokouti-oen।blogspot।com, www।eek।gr

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Οι χρεοκοπημένοι στην εξουσία- ο λαός στους δρόμους!

ΕΡΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA

Οι χρεοκοπημένοι στην εξουσία-

ο λαός στους δρόμους!

Δεν πληρώνουμε την χρεοκοπία τους με την ζωή μας!

Κάτω η πρασινογάλαζη κυβέρνηση ανδρεικέλων της τρόικας, των τραπεζιτών και της Μέρκελ!

Γενική πολιτική απεργία διαρκείας! Εργατική εξουσία!

Παπανδρέου και Σαμαράς διέπραξαν πραξικόπημα στο Μέγαρο Μαξίμου κατ’ εντολήν των Βρυξελλών, της Μέρκελ, του Σαρκοζύ και των διεθνών τοκογλύφων. Χωρίς καμιά νομιμοποίηση από τον λαό, μια μειοψηφία δύο δυσφημισμένων κομμάτων που ακόμα και οι δημοσκοπήσεις τους δίνουν το πολύ 37% (22% ο ένας και λιγότερο από 15% ο άλλος) ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης από μια Βουλή που δεν αντιπροσωπεύει τίποτα από τους συσχετισμούς του καιρού των εκλογών του 2009 και τη λαϊκή βούληση. Καταργούν ακόμα και την αστική συνταγματική τάξη διατηρώντας τους τύπους της συνταγματικής τάξης, μ’ άλλα λόγια εγκαθιστούν καθεστώς έκτακτης ανάγκης με μια κυβέρνηση ανδρεικέλων για τη σωτηρία του κεφαλαίου, που παριστάνει την «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας». Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και λοιπών «προθύμων» πολιτικών πυγμαίων είναι τόσο «εθνική» όσο ήταν «εθνική κυβέρνηση» η χούντα της αμερικανοκίνητης δικτατορίας των συνταγματαρχών. Είναι μια κυβέρνηση εγκαθέτων του γερμανικού, του ευρωπαϊκού αλλά και του ελληνικού κεφαλαίου που θέλει να επιβάλλει το πρόγραμμα άγριου κοινωνικού κανιβαλισμού της περιβόητης Συμφωνίας της ΕΕ της 26ης Οκτωβρίου, «κουρεύοντας» τα ελάχιστα που απέμειναν για να ζούμε και να αναπνέουμε με ατελείωτα διαδοχικά Μνημόνια. Κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» σημαίνει κυβέρνηση λαϊκής καταστροφής, μετατροπής του ελληνικού λαού σε έθνος αποκλήρων.

Οι μάσκες όλων τους πέσανε. Το «δημοκρατικό αντιδεξιό» ΠΑΣΟΚ του «αντιεξουσιαστή» Παπανδρέου και της αξιοθρήνητης κοινοβουλευτικής του αγέλης που καταριόταν την επάρατη Δεξιά της παραδίνει την εξουσία στο πιάτο μαζί με ένα κουτάλι (το άλλο το κρατά για τον εαυτό της η πράσινη νομενκλατούρα). Η «λαϊκή» Δεξιά του υπερπατριώτη Σαμαρά που παρίστανε την «αντιμνημονιακή» δίνει όρκους πίστης στις Βρυξέλλες για την πιστή εφαρμογή των εντολών της.

Δεν άργησαν να εκλιπαρήσουν την συμμετοχή τους στο εξουσιαστικό φαγοπότι οι μελανοχίτωνες του Καρατζαφέρη και οι πολιτικοί πυγμαίοι: η θυγατέρα του Μητσοτάκη που δεν εκπροσωπεί παρά την σκιά του σκιάχτρου του πατέρα της, η παρέα Κουβέλη- Ψαριανού που μιλούσε για άμεσες εκλογές και τώρα τα μασάει, οι Οικολόγοι –Πράσινοι που και αυτοί τα στρίψανε μόλις τους τράβηξαν το αυτί από την ΕΕ οι Ευρωπαίοι Οικολόγοι και ο Κον Μπεντίτ. Όλο το αστικό πολιτικό σύστημα είναι σάπιο μέχρι το μεδούλι κι όποιος συμβιβάζεται μαζί του κολλάει και αυτός γάγγραινα.

Η κοινοβουλευτική Αριστερά, το ΚΚΕ κι ΣΥΡΙΖΑ αντιτάσσονται στην πρασινογάλαζη συγκυβέρνηση και σωστά αρνήθηκαν να την νομιμοποιήσουν πηγαίνοντας στην φαρσοκωμωδία μιας συνάντησης των αρχηγών ενώπιον του Προέδρου Παπούλια (που προσβάλλεται μόνον από τις λαϊκές αντιδράσεις δίκαιης οργής κι όχι από την βρώμα και δυσωδία των υπό γερμανική επιτήρηση αστών πολιτικάντηδων). Δεν αρκεί, όμως, μια φραστική καταγγελία ή και η απαίτηση για
«άμεσες εκλογές» ή «υπηρεσιακή κυβέρνηση και εκλογές» (ΚΚΕ). Η καπιταλιστική συστημική χρεοκοπία έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου της διάλυσης σε Ελλάδα και ΕΕ. Σε μια τέτοια ιστορική κρίση δεν υπάρχει διέξοδος μέσα από εκλογομαγειρεία και κάλπες κάτω από την δικτατορία των αστικών ΜΜΕ. Απαιτείται ενότητα στη δράση, κινητοποίηση και αυτο-οργάνωση των μαζών στους δρόμους, στους τόπους δουλειάς και σπουδής, στις γειτονιές, εξοπλισμός τους με πρόγραμμα για απαγόρευση των απολύσεων, δουλειά για όλους, να φέρουν πίσω όλα τα κλεμμένα, για την διαγραφή όλου του χρέους στους διεθνείς τοκογλύφους, άμεση ρήξη με την ιμπεριαλιστική ΕΕ και κοινός αγώνα με τους εργάτες κι όλους τους καταπιεσμένους της Ευρώπης για την κοινωνική χειραφέτηση από τον ζυγό του κεφαλαίου και για κοινωνική δικαιοσύνη μέσα σε μια ελευθεριακή κομμουνιστική κοινωνία. Εδώ και τώρα πρέπει να οργανωθεί ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για την ανατροπή της συγκυβέρνησης των δοτών της Μέρκελ και κάθε διάδοχό τους, για να ανοίξει ο δρόμος να πάρουν οι εργάτες και η φτωχολογιά της πόλης και της υπαίθρου στα χέρια τους την εξουσία και την ζωή τους.

Δεν πρόκειται για οποιαδήποτε πολιτική κρίση: είναι κρίση εξουσίας. Απαιτείται μια πρόταση εξουσίας κι αυτή, για μας τους τροτσκιστές, για το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, δεν μπορεί να είναι άλλη από την εξουσία των εργατών κι όχι των αφεντικών. Ή αυτοί, μια φούχτα από λαμόγια και οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους ή εμείς, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού των καταπιεσμένων και κατατρεγμένων!

Το Πολιτικό Γραφείο του ΕΕΚ

7 Νοεμβρίου 2011

94η Επέτειος της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης του 1917

eek@ath.forthnet.gr

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΕΕΚ: TΩPA EINAI H ΩPA

KATΩ H KYBEPNHΣH TΩN TPOΪKANΩN

ANEΞAPTHTH TAΞIKΗ ΔPAΣH

ΓENIKH AΠEPΓIA ΔIAPKEIAΣ

1) Oι ώρες και οι ημέρες που ζούμε είναι κρίσιμες. Ίσως καθορίσουν το μέλλον και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων για δεκαετίες.

Bυθισμένη μέσα στις άλυτες αντιφάσεις της καπιταλιστικής χρεοκοπίας και σφυροκοπούμενη από το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα η κυβέρνηση Παπανδρέου κατρακυλά στην άβυσσο. Oι πάνω από 15 γενικές απεργίες των 2 τελευταίων χρόνων, τα κινήματα οργής και αγανάκτησης σε πλατείες και δρόμους κλόνισαν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση. H διήμερη γενική απεργία της 19-20 Oκτώβρη την ξεθεμελίωσε. Oι παλλαϊκές εκδηλώσεις οργής απ' άκρου σ' άκρο της χώρας, στις παρελάσεις της 28ης Oκτωβρίου, την έφεραν σε πανικό αποκαλύπτοντας την πλήρη παράλυση, ανυποληψία και απαξίωση στην οποία έχουν περιέλθει όλοι οι θεσμοί του αστικού κράτους, πολιτικοί, στρατιωτικοί, εκκλησιαστικοί.

Η προσπάθεια των συμβουλατόρων του Παπανδρέου να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή οργή μεταθέτοντας το πεδίο της μαζικής ταξικής αναμέτρησης από τους δρόμους στο εκλογικό σκηνικό του εκφυλισμένου πολιτικού συστήματος με έναν δημοψηφισματικό εκβιασμό για τη νέα δανειακή σύμβαση του «κουρέματος» κατά 50% του χρέους (και της μετάθεσης του χρέους στις πλάτες του εργαζόμενου λαού), εξελίχθηκε σε μπούμεραγκ. Tίποτα πια δεν μπορεί να σώσει την κυβέρνηση του G.A.P που φυλλορροεί και καταρρέει.

Aντίθετα, η ελληνική οικονομική και πολιτική χρεοκοπία επιδρά άμεσα στην παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία σπέρνοντας πανικό σε χρηματιστήρια και κυβερνήσεις. H ελληνική χρεοκοπία αποδεικνύεται ως η αχίλλεια πτέρνα της υπονομευμένης από την κρίση διεθνούς καπιταλιστικής οικονομίας και κυρίως της ευρωζώνης και του ευρώ. Tώρα, από την ελεγχόμενη χρεοκοπία -τα έξοδα της οποίας καλείται να πληρώσει ο εργαζόμένος λαός και οι συνταξιούχοι- μπαίνουμε στον εφιάλτη μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας.


2) Eνώπιον της κοινωνικής καταστροφής που απειλεί όλο το λαό, η εργατική τάξη πρέπει να εντείνει την ανεξάρτητη ταξική της δράση. Kανένας συμβιβασμός με τα κόμματα του σαπισμένου αστικού κοινοβουλευτικού συστήματος. Tώρα είναι η ώρα. KATΩ OΛOI! Nα φύγουν οι κλέφτες, οι ληστές, οι διαπλεκόμενοι, οι απατεώνες. Όλοι αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και οι παρατρεχάμενοί τους. Nα μην επιτρέψουμε καμμιά ανακύκλωση του εκφυλισμένου αστικού πολιτικού συστήματος. Από την άλλη, μια κυβέρνηση «εθνικής ενότητας», ή «έκτακτης ανάγκης» ή «σωτηρίας», κεντροδεξιά, κεντροαριστερή ή «προσωπικοτήτων» του διεφθαρμένου καπιταλιστικού κοινωνικο-οικονομικού κατεστημένου δεν θα είναι άλλο παρά ένα επιτελείο άγριου κοινωνικού πολέμου του κεφαλαίου κατά του λαού για την επιβολή των μέτρων κοινωνικού κανιβαλισμού που απαιτούν οι ιμπερια-ληστές της ΕΕ.

Tο πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν ούτε οι εκλογές. Για την αντιμετώπιση της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής δεν αρκεί ν' αλλάξει τα ρούχα του ο Μανωλιός και να έρθει μια άλλη κυβέρνηση των ληστών. Xρειάζεται ν' αλλάξει η κοινωνική τάξη που εξουσιάζει. Tο σύστημα των τραπεζιτών και μεγαλοκαπιταλιστών πρέπει να ανατραπεί από την ανεξάρτητη ταξική δράση κι αυτο-οργάνωση των εργατικών-λαϊκών μαζών. Είναι η ώρα να τεθεί ως στόχος η πάλη για εργατική εξουσία, σε συμμαχία με τα φτωχά εργαζόμενα λαϊκά τρώματα της πόλης και της υπαίθρου.


3) Στην επίθεση του αστικού συστήματος, της τρόικας των διεθνών τοκογλύφων-δανειστών και των τραπεζιτών, ντόπιων και ξένων να απαντήσουμε με ένταση της δικής μας ταξικής αντεπίθεσης. Nα μην πληρώσει ο λαός και η εργατική τάξη την κρίση του χρεοκοπημένου καπιταλισμού. Μια σειρά έκτακτων μέτρων πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπιστεί η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία στην οποία μας έχουν οδηγήσει. Για να αντιμετωπιστεί η μαζική ανεργία, η κατάρρευση της παραγωγικής διαδικασίας το κλείσιμο εργοστασίων και τα λουκέτα στα μαγαζιά, η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, η καταστροφή της υγείας, της παιδείας και των συντάξεων πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα:

Διαγραφή όλου του χρέους στους διεθνείς τοκογλύφους. Έξω η τρόικα ΔNT/EKT/EE. Aκύρωση όλων των Mνημονίων, μεσοπρόθεσμων, πολυνομοσχέδιων και όπως αλλιώς ονοματίστηκαν.

Εθνικοποίηση των τραπεζών, χωρίς αποζημίωση στους τραπεζίτες, κάτω από εργατικό έλεγχο - ένωση όλων των τραπεζών σε μια κεντρική κρατική τράπεζα που θα εξασφαλίσει την χρηματοδότηση της οικονομίας και τις καταθέσεις μισθωτών και συνταξιούχων και μικροκαταθετών.

Eπανεθνικοποίηση ή εθνικοποίηση όλων των βασικών μονάδων από τις οποίες εξαρτάται η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, σε ενέργεια, μεταφορές, παραγωγή τροφίμων και φαρμάκων.

Aπαγόρευση των απολύσεων - δουλειά για όλους, δουλειά λιγότερη.

Όχι στις περικοπές μισθών και συντάξεων. Aυξήσεις για εξασφάλισης ανθρώπινης και αξιοπρεπούς ζωής.

Όχι στα χαράτσια. Kανένας φόρος στους φτωχούς, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Φόροι αυξανόμενης κλίμακας στο κεφάλαιο και στους πλούσιους.

Nα δημευτεί η περιουσία των λαμόγιων, των διαπλεκόμενων και μιζαδόρων.

Mοίρασμα της εκκλησιαστικής περιουσίας στα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου. Πλήρης χωρισμός της εκκλησίας από το κράτος.


Kινητοποίηση όλης της δύναμης του εργατικού κινήματος, όλου του εργαζόμενου λαού για την οργάνωση γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας για την ανατροπή της κυβέρνησης ΠAΣOK, για ν' ανοίξει ο δρόμος σε μια κοινωνία ελεύθερων ανθρώπων χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση και αναξιοπρέπεια.


Aθήνα, 2 Nοέμβρη 2011