Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ



Οι λογαριασμοί του Δεκέμβρη είναι ανοιχτοί. Το καθεστώς των δολοφόνων του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είναι πιο αδύναμο και πιο επικίνδυνο παρά ποτέ. Η άθλια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-φασιστοειδών είναι στον αέρα μαζί με τη συμφωνία της 26ης Οκτώβρη που έχει καταρρεύσει. Η κλιμάκωση της τραπεζικής κρίσης και της κρίσης του κρατικού χρέους στην Ευρώπη χτυπάει πλέον τον σκληρό γαλλογερμανικό πυρήνα του ευρωπαϊκού καπιταλισμού με καταστροφικές συνέπειες για τον παγκόσμιο καπιταλισμό. Οι άρχουσες τάξεις είναι σε οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο μπροστά στο φάσμα της οικονομικής κατάρρευσης και της λαϊκής κατακραυγής.
Η
πραγματική δύναμη της εξέγερσης του Δεκέμβρη ήταν η διεθνής του απήχηση και δυναμική γιατί πυροδοτήθηκε από την παρούσα παγκόσμια καπιταλιστική κρίση. Για πάνω από ένα μήνα η νεολαία της ελαστικής εργασίας και της ανεργίας, με την υποστήριξη του λαού, εξεγέρθηκε ενάντια στον αστικό κρατικό μηχανισμό που απότυχε να επιβληθεί στους δρόμους και να «αποκαταστήσει την τάξη». Ότι και αν έκαναν το 2008 οι σταλινικοί φρουροί του κοινοβουλίου και οι γραφειοκράτες, ο κίνδυνος ανατροπής του καπιταλιστικού κράτους και μετάδοσης της εξέγερσης στην υπόλοιπη Ευρώπη ήταν ορατός. Για πρώτη φορά μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα Δεκεμβριανά του 1944 η Ελλάδα γινόταν σημείο αναφοράς των καταπιεσμένων όλου του κόσμου, ένας τόπος μαζικών επιθέσεων της νεο
λαίας στα αστυνομικά τμήματα και σε σύμβολα του κεφαλαίου, σε μια ανοιχτή ταξική αναμέτρηση για την κοινωνική απελευθέρωση από τα ταξικά, κρατικά και εξουσιαστικά δεσμά.
Τώρα, τρία χρόνια μετά, με την επανάσταση στην Αίγυπτο να συνεχίζεται και τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ και την Ευρώπη να κινητοποιούνται ενάντια στα μέτρα λιτότητας, ένα φάντασμα πλανάται πάνω από όλο τον πλανήτη: το φάντασμα της κόκκινης οκτωβριανής επανάστασης. Στην χρεοκοπημένη και υπό ασφυκτική ιμπεριαλιστική κηδεμονία Ελλάδα, ήταν ο αγώνας των εργαζόμενων και του λαού σε συνδυασμό με την αδυναμία να διαχειριστούν την κρίση που οδήγησε στην φυγή της κυβέρνησης παπανδρέου. Δεν πρέπει να δώσουμε ούτε μία μέρα παραπάνω σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κοινωνική καταστροφή. Να βγούμε στους δρόμους και τους ανατρέψουμε επιβάλλοντας μια επαναστατική εξουσία των ίδιων των αυτοοργανωμένων εργατών. Αυτή είναι και η μόνη λύση για την νεολαία που ούτε θέλει ούτε μπορεί να ζήσει στη σημερινή κοινωνική αθλιότητα του συστήματος.
Τρία χρόνια μετά από την κρατική δολοφονία του Αλέξανδρου είναι πρόκληση που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη η αποφυλάκιση του ενός από τους δύο δολοφόνους του. Την ίδια στιγμή οι συλληφθέντες της διαδήλωσης του 2009 διώκονται ενώ οι αυτουργοί της επίθεσης στην σ. Αγγελική Κουτσουμπού και στο μπλοκ του ΕΕΚ από την ίδια χρονιά κυκλοφορούν ανενόχλητοι.

Δεν ξεχνούμε τον Αλέξανδρο, ούτε την κρατικά συγκαλυμμένη μαφιόζικη επίθεση στην βουλγάρα εργάτρια Κωνσταντίνα Κούνεβα. Συνεχίζουμε στο δρόμο του Δεκέμβρη παλεύοντας σε όλη τη χώρα για τη συντριβή του κράτους της ανεργίας και της καταστολής και την απαλλοτρίωση του κεφαλαίου από τους ίδιους τους εργάτες με την εθνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας. Από την Αθήνα έως την Αίγυπτο, τη Χιλή και τις ΗΠΑ το διακύβευμα του Δεκέμβρη είναι ανοιχτό: ή εμείς ή αυτοί! Να οργανώσουμε τη νίκη.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΤΡΙΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 6μμ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ-ΕΕΚ