Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

«ΑΤΥΧΗΜΑ»; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ!


Ανακοίνωση της Οργάνωσης Επαναστατικής Νεολαίας για το θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα :
«ΑΤΥΧΗΜΑ»; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ!
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!
Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας εκφράζει την πιο μεγάλη θλίψη της για τον τραγικό θάνατο των δύο νεαρών σπουδαστών στη Λάρισα και τη συμπαράσταση της στους τρεις άλλους που νοσηλεύονται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.
Ταυτόχρονα εκφράζει την οργή της για τους τραγικούς όρους στους οποίους ζει και σπουδάζει η νεολαία σήμερα, οι οποίοι απειλούν, όπως φαίνεται καθαρά από το περιστατικό των πέντε φοιτητών της Λάρισας, ακόμα και τη ζωή τους.
Στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν οι πέντε νέοι μέσα στο «κοκαλωμένο» από το κρύο σπίτι τους, κατασκεύασαν ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι τους, μιας και αδυνατούσαν να πληρώσουν το πανάκριβο πετρέλαιο και το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα. Οι αναθυμιάσεις που αυτό προκάλεσε οδήγησε στο θάνατο δύο απ’ αυτούς, ενώ κινδυνεύει η ζωή των άλλων δυο.
Η πλειοψηφία του λαού βρίσκεται στην ίδια απελπιστική οικονομική κατάσταση με τους πέντε φοιτητές.
Γι’ αυτό ο,τι έγινε στη Λάρισα δεν είναι απλώς κάποιο «ατύχημα». Δεν ευθύνεται απλώς η «άγνοια» των συγκεκριμένων νέων για τις δηλητηριώδεις ιδιότητες του ενός ή του άλλου υλικού. Τίποτα από αυτά δεν θα γινόταν αν μπορούσαν οι αυτοί οι φοιτητές να ζεσταθούν σαν άνθρωποι. Γι’ αυτό το βασικό συμπέρασμα από το θάνατο των δύο νεαρών είναι ένα: Η καπιταλιστική χρεοκοπία και τα αποτυχημένα μνημόνια αποφυγής της δεν τσακίζουν μόνο τους όρους εργασίας και σπουδών της νεολαίας, αλλά και τους ίδιους τους στοιχειώδεις όρους ζωής της νεολαίας: τη στέγη, το φαγητό, τη θέρμανση.
Πρέπει να απαιτήσουμε εδώ και τώρα δημόσιες, δωρεάν, ασφαλείς και αξιοπρεπείς φοιτητικές εστίες για όλους τους φοιτητές. Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί ή δε θέλει να διασφαλίζει τη ζωή μας, τότε πρέπει να ανατραπεί και να πάρουμε εμείς οι ίδιοι τη ζωή μας στα χέρια μας, πετώντας στη φωτιά το σύστημα που μας καταστρέφει.
Συμβούλιο Δράσης της ΟΕΝ, 1/3/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.