Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΠΑΕΙ
ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ο τσαμπουκάς της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και των εντολοδόχων της πρυτάνεων Φορτσάκη, Μήτκα, Κυριαζοπούλου έσπασε στα Προπύλαια και την κατειλημμένη Πρυτανεία του ΕΚΠΑ που οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο αγνόησαν την τρομοκρατία των ΜΑΤ και των σεκιουριτάδων. Ο τραμπουκισμός των νεόκοπων “ταγμάτων εφόδου” καθηγητάδων και ΔΑΠ στη Φιλοσοφική Αθήνας έσπασε στη νέα μαζική γενική συνέλευση της σχολής για συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Η νεολαία δεν μασάει μπροστά στην καταστολή των ΜΑΤ και των σεκιουριτάδων, των εισαγγελέων και των λοκ άουτ. Το πανεπιστημιακό άσυλο δεν καταργείται με νόμους.
Οι χιλιάδες φοιτητές οι οποίοι υπερψήφισαν τα πλαίσια για καταλήψεις και διαδηλώσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ολόκληρης της χώρας δεν είναι μειοψηφίες, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση και οι υπηρέτες της στα ΜΜΕ. Οι μειοψηφίες που θέλουν να κάνουν τα πανεπιστήμια μπάχαλο (για να δανειστούμε την έκφραση του ίδιου του Φορτσάκη) είναι οι εντολοδόχοι της Τρόικας -κυβέρνηση και πρυτάνεις- που αποφασίζουν να διαγράψουν 180.000 φοιτητές, να βάλουν λουκέτο σε άλλα 100 τμήματα, να απολύσουν διοικητικούς υπαλλήλους, να επιβάλλουν νέους αντιδραστικούς οργανισμούς λειτουργίας και να βάλουν σεκιουριτάδες και μπάτσους για ρυθμιστές της ακαδημαϊκής ζωής. Οι ίδιοι μετατρέπουν τα σχολεία σε ένα ατέλειωτο εξεταστικό κάτεργο με το Νέο Λύκειο, την τράπεζα θεμάτων και τις εξετάσεις σε όλες τις τάξεις του λυκείου.
Η κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια είναι η απόδειξη της “τζάμπα μαγκιάς” μιας ετοιμόρροπης κυβέρνησης που διατάζει λοκ άουτ στην Πρυτάνεια, λες και τα πανεπιστήμια είναι τσιφλίκι του Σαμαρά. Η απόπειρα τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος προδίδει τον φόβο της κυβέρνησης μπροστά στον κίνδυνο μιας έκρηξης μέσα στα πανεπιστήμια, της σπίθας που μπορεί να βάλει φωτιά σε μια νεολαία που της στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή. Φοβούνται μια επαναστατική πυρκαγιά που μπορεί να αγκαλιάσει όλα τα στρώματα των εκμεταλλεύμενων και καταπιεσμένων που δεν πείθονται ότι έρχεται καμία ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά βλέπει να έρχονται νέα μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού μέσα σε μια νέα φάση χρεοκοπίας του ελληνικού καπιταλισμού.
Η νεολαία δεν θα ανεχτεί τη διάλυση της παιδείας, την ανεργία και την καταστολή. Μαζικές καταλήψεις διαρκείας σε σχολές και σχολεία, συνελεύσεις και διαδηλώσεις πρέπει να είναι η ανυποχώρητη απάντηση του νεολαιίστικου κινήματος για να μην περάσουν οι διαγραφές φοιτητών, τα λουκέτα στις σχολές, οι οργανισμοί, οι μπάτσοι και οι σεκιουριτάδες. Να καταργηθεί ο νόμος-πλαίσιο της Διαμαντοπούλου και το Νέο Λύκειο. Ο αντιγραφειοκρατικός συντονισμός της πάλης της σπουδάζουσας, μαθητιώσας, εργαζόμενης και άνεργης νεολαίας είναι αναγκαίος όρος για τη νίκη.
Κάθε στιγμή που η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και η Τρόικα παραμένουν στη θέση τους αποτελούν απειλή για τα δικαιώματα και την ίδια τη ζωή της νεολαίας και της εργατικής τάξης. Το κίνημα της νεολαίας μπορεί και πρέπει να έχει πρωτοπόρο ρόλο στην ανατροπής τους -όχι αναμένοντας τις κάλπες- αλλά παλεύοντας για την οργάνωση μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας που θα τους ανατρέψει και θα ανοίξει το δρόμο της επαναστατικής πάλης για την εξουσία της εργατικής τάξης, για μια επαναστατική σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
konservokouti-oen.blogspot.gr www.eek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.