Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Μπορείς να ζήσεις με ...85 ευρώ το μήνα ; ή αλλιώς πως η Αθήνα μπορεί να γίνει Σεράγεβο

 Μπορείς να ζήσεις με ...85 ευρώ το μήνα ;
ή αλλιώς πως η Αθήνα μπορεί να  γίνει Σεράγεβο

Tώρα, μάλιστα!

·                     Οι μισοί από τους 500.000 άνεργους νέους θα πιάσουν δουλειά με επιδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τέσσερις μήνες τα επόμενα δύο χρόνια με μισθό το πολύ  500 ευρώ ανά μήνα μέσω ΟΑΕΔ. Αυτό υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζοντας πρόσφατα το κυβερνητικό πρόγραμμα “Εγγύηση Νεολαίας”. Τι σημαίνει αυτό ; Πως η κυβέρνηση και η Ε.Ε. “εγγυάται” πως αν είσαι έως 24 χρονών θα σε επιδοτεί με ...85 ευρώ το μήνα μέχρι τέλος του 2015 για να “ανακουφιστείς”.
  
Με 85 ευρώ, όμως, το μήνα ούτε τα τσιγάρα σου δεν βγάζεις...
·                     Θα έρθει όμως και η “ανάκαμψη” της οικονομίας και θα βρεις κάποια άλλη δουλειά στο μεταξύ, λέει η κυβέρνηση.
   Παρότι, όμως η ύφεση στην Ελλάδα πέρσι δεν ήταν τόσο βαθιά όσο τα προηγούμενα χρόνια, οι ουρές στον ΟΑΕΔ το 2013 ήταν μεγαλύτερες από οποιαδήποτε άλλη φορά.
·                     Υπομονή, λέει η κυβέρνηση, θα έρθουν Ξένοι επενδυτές, θα έρθουν περισσότεροι ξένοι τουρίστες, θα αυξήσουμε τις εξαγωγές μας και, έτσι, θα βρεις δουλειά.
   Οι μεγάλες, όμως, ξένες εταιρείες που είναι ήδη στην Ελλάδα έχουν ζητήσει από τον Πρωθυπουργό μισθούς Βαλκανίων μάξιμουμ 300 ευρώ για τους νέους. Περισσότεροι τουρίστες μπορεί να έρθουν, αλλά θα χαλάνε ολοένα και λιγότερα λεφτά, ενώ θα καταναλώνουν εισαγόμενα. Θα εξάγουμε περισσότερα προϊόντα, αφού πρώτα βρουν λεφτά οι ελληνικές επιχειρήσεις από τις χρεοκοπημένες τράπεζες αλλά και πελάτες σε άλλες πόλεις του κόσμου που ολοένα και περισσότερο μοιάζουν με την Αθήνα και σε λίγο με το ... Σεράγεβο.

Τι σχέση έχει η Αθήνα  με το ... Σεράγεβο  ; 

Το Σεράγεβο ήταν μία από τις πόλεις που ταυτίστηκαν με τη βίαιη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας πριν είκοσι χρόνια.
   Εκεί δοκιμάστηκε “δια πυρός και σιδήρου” ο σκληρός πυρήνας  των μέτρων που εδώ και τέσσερα χρόνια εφαρμόζονται στην  μνημονιακή Ελλάδα. Μία από τις σημαντικότερες διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης είναι ότι στη δεύτερη περίπτωση οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές  εισέβαλαν με τους στρατούς τους  και επέβαλαν σχεδόν ο,τι θέλανε με την απειλή των όπλων  “ειρηνευτικών δυνάμεων” . Παρόλα αυτά :
   Η ανεργία  στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη έφτασε το 30%, όσο και στην Ελλάδα..
  Οι μισθοί βρίσκονται κάτω από 150 ευρώ -όσο δηλαδή θα θέλανε να τους φτάσουν και στην Ελλάδα.
  Η διαφθορά ξεπέρασε  κάθε προηγούμενο, όπως θα συμβεί και στην Ελλάδα ενόψει του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας... 
   Τώρα, όμως, όλη η Βοσνία–Ερζεγοβίνη “φλέγεται” από την εξέγερση των εργατών της  ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους συνεργάτες τους και παλεύουν για την “ανατροπή”,  την “επανάσταση”, ενάντια στον εθνικισμό.
   Όπως θα συμβεί και στην μνημονιακή Ελλάδα της ανεργίας, της φτώχειας και του ξεπουλήματος, όσα προγράμματα “ανακύκλωσης” της ανεργίας και αν ανακοινώσει η κυβέρνηση, όσα ψέμματα περί “ανάκαμψης” και αν ψελλίσουν τα στελέχη της...
   Και, έτσι, τα Βαλκανικοί λαοί από πειραματόζωα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας μπορούν να γίνουν οι πρωτοπόροι της επερχόμενης επανάστασης σε όλη την Ευρώπη!
   Ας συντομεύσουμε την ώρα της αποφασιστικής μάχης για την ανατροπή των κυβέρνησεων της ανεργίας, επιδοτούμενης και...μη. Ας συντομεύσουμε την ώρα της νίκης ενάντια στο σύστημα της μισθωτής σκλαβιάς, με την εργατική εξουσία και τον παναθρώπινο ελευθεριακό κομμουνισμό.

 
   
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
konservokouti-oen.blogspot.com